"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dijous, de setembre 29, 2005

Més participació en la Fira de Santa Tecla


Jordi Robira, president d’Unió de Pagesos al Berguedà va parlar en el Berenar de ràdio Puig-reig de la Fira de Santa Tecla d’enguany, que la va classificar d’“èxit”. També ens va fer quatre pincellades de com està el sector primari a la comarca. Assegura que els ramaders berguedans no passen “pel millor moment”.
L’edició del 2005 de la Fira de Santa Tecla es presentava més ampliada i renovada. I així ho va afirmar Jordi Robira. Pel què fa l’apartat agrícola de la fira, que és la secció més important d’aquesta mostra, “va ser un èxit” segons el president d’Unió de Pagesos al Berguedà. El Passeig de la Indústria estava ple de bestiar, i sobretot hi havia molta vaca de pastura de la comarca. Robira també va destacar que enguany hi hagut més participació. També va assegurar que la fira de Santa Tecla poca cosa pot fer per ajudar al desenvolupament del sector primari al Berguedà.
Robira va alertar de la crisi del sector. No hi ha una sola causa, però el president d’Unió de Pagesos a la comarca va apuntar com a principals adversitats: la crisi dels preus degut a la mundialització, la manca d’estructures efectives per part de les administracions, i la sequera d’aquests últims temps.