"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dilluns, de març 06, 2006

OSCARS 2006 els guanyadors


Millor pel·lícula - CRASH
Sense cap mena de dubte, ha estat la gran sorpresa d'aquesta edició dels Oscars. L'opera prima de Paul Haggis és un apassionant thriller urbà en què es barregen un grup de personatges de diferents races; des d'un policia negre amb una mare drogoaddicta, dos lladres de cotxes, el fiscal del districte i la seva irritable dona, a un veterà policia racista, un exitós director de televisió o un immigrant persa que compra una arma. En el repartiment coincideixen Sandra Bullock, Brendan Fraser, Don Cheadle, i Matt Dillon.

Millor director - ANG LEE
'Brokeback Mountain' Aquest director xinès nascut i crescut als Estats Units ha aconseguit el segon Oscar de la seva carrera amb la història de cowboys homosexuals `Brokeback Mountain´. L’any 2000 va aconseguir una estatueta per `Tigre y Dragón´, una producció pionera que va introduir les pel•lícules d'arts marcials de gran pressupost a Hollywood. Des del seu primer film, `Manos que empujan´ (1992), Ang Lee s'ha caracteritzat pel seu bon fer artístic, que també ha demostrat a `Sentido y sensibilidad´ (1995) o `Comer, beber, amar´ (1994).

Millor actor - PHILIP S. HOFFMAN
Totes les travesses el donaven com a guanyador i, finalment, Philip S. Hoffman s'ha endut l'Oscar a casa com a millor actor. Aquest secundari de luxe ha participat en una llarga llista de reconegudes pel•lícules com `Happiness´, `Magnolia´, `Nadie es perfecto´, `El talento de Mr. Ripley´, `Esencia de mujer´ o `Cold Mountain´. En una sorprenent interpretació que no deixarà indiferent a ningú, Hoffman es transforma durant els 110 minuts del film en el controvertit escriptor Truman Capote.

Millor actriu - REESE WITHERSPOON
Reese Witherspoon ha aconseguit el reconeixement professional després de guanyar l'Oscar a la millor actriu per la seva interpretació de la dona de Johny Cash en la pel·lícula `En la cuerda floja´. A més, no només va haver de donar vida a June Carter, sinó que a més va cantar, juntament amb Joaquin Phoenix, cada una de les cançons que apareixen al film. Tot un repte que finalment ha estat premiat. Malgrat haver participat en un gran nombre de pel•lícules, aquesta actriu de 29 anys era coneguda fins al moment pel seu paper a `Una rubia muy legal´.

MILLOR GUI&O ADAPTAT 'Brokeback Mountain'
MILLOR GUIÓ ORIGINAL 'Crash'