"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dimecres, de gener 04, 2006

El misteri de la taquilla desapareguda durant els Pastorets de Berga


El Roger Cortina cada dues setmanes ens explica històries i anècdotes d’altres temps. En l’últim programa en què va intervenir va explicar un fet que va succeir a mitjans del segle XX, durant el Nadal, concretament en la representació dels tradicionals Pastorets d’en Serafí Pitarra.
En una representació al Teatre Patronat, el lloc on es feien els Pastorets abans, van desaparèixer els diners recaptats de les entrades. Les mirades van recaure ràpidament sobre l’home que havia estat venent les entrades a taquilla, però aquest deia que els hi havia donat al personatge que durant aquella representació va fer de satan. I l’actor que va representar el dimoni es va excusar dient que ell no havia “tocat ni cinc”. Ningú va saber on van anar a parar els diners.
En una tertúlia que es feia després de les representacions al bar que hi ha a la sortida del Teatre Patronat, un dels tertuliants va fer entendre de forma indirecta que els diners se’ls havia quedat l’actor que feia de satan, i aquella tertúlia va acabar com el rosari de l’aurora.