"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dimecres, d’octubre 12, 2005

El Zahir, i els misteris de l'amor


La Núria Planas ens porta cada quatre setmanes l’apunt cultural en el Berenar de Ràdio Puig-reig. Llibres, efemèrides del mes, contes i propostes pel cap de setmana. En aquesta visita, la Núria ens ha aconsellat l’últim llibre de Paulo Coelho, El Zahir.
FITXA:
Pàgines: 288
Publicació: setembre 2005
Publicat en català i castellà (i altres)
Ed Proa en català
Ed Planeta Internacional
Preu: 17,5 euros

ARGUMENT: El Zahir és una novel.la que parla d’amor i d’obsessió. És la història d’un escriptor famós que un bon dia veu s’adona que la seva dona ha marxat sense deixar rastre. Aleshores ell comença un procés d’obsessió que al final es transforma en un canvi en la seva vida. El contacte amb un misteriós personatge asiàtic el portarà a fer un viatge llunyà cap a un destí desconegut. Reflexió sobre el matrimoni, la riquesa, la fama.

Com està escrit el llibre? Llenguatge ple de metàfores i comparacions, però molt entenedor. A vegades el que resulta més allunyat del lector és el propi tema abstracte (amor per exemple) que el llenguatge. Però si hi pensem una mica podem veure que allò abstracte es materialitza en les nostres vies en alguna cosa concreta. Aquí apareixen les reflexions de cadascú que crec que desperta aquest llibre. Molta habilitat narrativa.

A qui agradarà? A aquells lectors disposats a reflexionar amb la lectura d’un llibre que tracta temes (de caràcter, de relacions, de manera de viure...) que afecten directament a les persones.

A qui no agradarà? Als lectors que llegeixen per no haver de pensar ni reflexionar. Aquest llibre indubtablement et fa plantejar la vida.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

From Iraq, soldier seeks war's end
The flatbed gun truck failed in the desert night, leaving Sgt. Nicholas Pulliam and his freight of cut vehicle armor easing to the Iraq roadside.
Find out how to buy and sell anything, like things related to private road construction on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like private road construction!

dimecres, 12 d’octubre, 2005

 
Anonymous Anònim said...

Some Lawmakers Starting to Use Blogs for Public Relations
A small but growing number of lawmakers on Capitol Hill who have tried their hands at blogging.
Find out how you can buy and sell anything, like things related to private road construction on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like private road construction!

dimecres, 12 d’octubre, 2005

 

Publica un comentari

<< Home