"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

divendres, de novembre 25, 2005

LA PATUM DE BERGA, DECLARADA PATRIMONI DE LA HUMANITAT PER LA UNESCO

La Unesco ha aprovat l'accés de la Patum de Berga com a obra mestra del patrimoni oral i immaterial de la humanitat. La notícia s'ha donat a conèixer a París, on s'ha reunit el jurat. D'aquesta manera, la Patum es converteix en l'única candidatura premiada per part espanyola. Les altres dues candidatures en què també hi havia participació espanyola -el flamenc i la música andalusí i la tradició oral galaicoportuguesa- no han estat seleccionades pel jurat de setze personalitats internacionals, presidit per la princesa jordana Basma Bint Talal.
La notícia ha desfermat l'eufòria a Berga, on s'estava molt pendent de l'anunci de la Unesco. Els berguedans creuen que la declaració afavorirà el reconeixement a escala mundial de la població catalana.
Actes de celebració
Després de rebre el reconeixement, la banda municipal va interpretar el Ball de l’Àliga i el Tabaler va sortir pels carrers de Berga per anunciar la notícia que tothom sabia. A la tarda es va realitzar una passacarrers improvisat, en què van sortir els músics sense comparses, per demanar que es faci Patum per celebrar que la festa berguedana ja és Patrimoni de la Humanitat.
Els actes que estan programats són l’entrega de Títols de Patumaire i un concert de Patum pel dia de Santa Eulàlia.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Aquesta imatge té copyrithg, te denunciaré. No se com ho farè, però acabaras entre reixes.

PAU

dimarts, 29 de novembre, 2005

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home