"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dimecres, d’octubre 26, 2005

Tranquil•litat envers la grip del pollastre


El biòleg i professor de l’institut Guillem de Berguedà va venir a berenar amb nosaltres per tranquil·litzar-nos envers un tema que preocupa molt a la població, la grip del pollastre. Pujol comentava que no cal tenir por perquè de moment el virus afecta només a les aus. Afectaria a la espècie humana, i es podria transmetre de persona a persona, si el virus aviar patís una mutació. Segons el professor de l’institut, el virus pot mutar perquè aquests sempre pateixen canvis, però no cal alarmar-se, ja que ara mateix no se sap què pot passar i com es pot transformar. No cal que deixem de menjar pollastre, perquè, els que consumim, la majoria són d’aquí i passen per molts controls. A més, quan es cuina, el virus mor a una temperatura de 60 o 70 graus centígrads. Si ens vacunem de la grip normal per prevenir la malaltia del pollastre servirà de poca cosa, perquè tot i ser semblants hi ha diferències prou significatives. Pujol és expert en aus i coneixedor de les rutes migratòries dels ocells. Segons ell no hi ha cap migració d’aus que facin venir els ocells de la zona afectada cap aquí.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Annoying Groove, Inspiring Story
Zzz Annoying Groove is aptly named. This Mac dashboard widget does nothing but play an irritating electric bass loop until you quit it or click the info button - and it has a seemingly endless supply of ...
Find out how to buy and sell anything, like things related to instant road repair on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like instant road repair!

dimecres, 26 d’octubre, 2005

 

Publica un comentari

<< Home