"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dimecres, d’octubre 05, 2005

Montserrat Ribera tornarà a ser alcaldessa de Guardiola de Berguedà en les properes municipals segons les cartes del tarot


L’alcaldessa de Guardiola de Berguedà i presidenta del Consell Comarcal del Berguedà, Montserrat Ribera, tornarà a sortir elegida com a responsable del govern local del seu poble en les eleccions municipals del 2007. Com a mínim això indiquen les cartes del tarot del Jordi Rafart. El Jordi ens acompanya cada setmana en “el berenar”, i cada dues analitza la imatge i el futur d’una persona coneguda de la comarca. Aquesta setmana va ser el torn de Montserrat Ribera. Segons Jordi Rafart, l’actual presidenta del Consell Comarcal té un estil clàssic en el vestir, tot i que ho fa amb molt bon gust, sobretot en actes molt protocolaris. Un element que sempre llueix Montserrat Ribera és un collar.
Jordi Rafart també va analitzar la imatge dels polítics catalans durant aquets dies de debat sobre l’Estatut. Pasqual Maragall i Josep-Lluís Carod Robira van vestir d’una forma més conservadora del que ens tenen acostumats. Artur Mas va seguir vestint com sempre. Joan Saura portava el mateix tratge que porta tot sovint, amb tonalitats verdes. Segons les cartes, l'Estatut tindrà pocs retalls a Madrid.

dilluns, d’octubre 03, 2005

Una tardor de pocs bolets


La sequera ha fet que enguany tinguem pocs bolets a la comarca, ho assegura Jordi Camps, president de la penya boletaire en una entrevista a “El Berenar”. Camps diu que aquests últims anys el clima ha jugat en contra dels boletaires. També confessa que si volem trobar bolets ens esperem una mica més perquè ha observat que el clima canviant fa que la temporada es retardi unes setmanes. Tot i això, la Festa dels Bolets de Berga creix cada cop més. Durant el passat cap de setmana a la capital berguedana hi havia tot d’activitats relacionades amb la micologia. Diumenge el matí es feia l’acte més esperat, el concurs de bolets. Centenars de persones van pujar al Pla de Puigventós per saber qui era la persona que, en aquesta edició del concurs, trobava més bolets al bosc. Malgrat l’escassetat, s’ha trobat mitja tona més que l’any passat. Jordi Camps també va dir en el programa que té la vista posada a l’any vinent, ja que la festa arribarà a la cinquantena edició.