"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dimecres, d’octubre 19, 2005

Josep Oller analitza l’actualitat en el Berenar

El professor d’història, Josep Oller, ens va acompanyar en el Berenar de dissabte per analitzar les claus de l’actualitat. L’analista assegura que ha dormit molt bé mentre durava la polèmica sobre l’alcaldia de Puig-reig. Oller no creu que la discussió política que s’ha viscut a l’Ajuntament del poble derivi en una crispació ciutadana. El professor d’història vol creure que si Esquerra Republicana de Catalunya ha volgut mantenir-se a l’alcaldia, “una mica de raó té”. El principal problema, segons ell, és que no comptaven amb la mort del portaveu socialista a l’Ajuntament de Puig-reig, Ramon Solà. El pacte no recollia aquesta possibilitat.
Amb Josep Oller també vàrem tenir la oportunitat de parlar sobre la situació dels immigrants que són deportats pel govern espanyol al Marroc, i com el govern marroquí els deixa al desert sense res per sobreviure. Oller va dir que la immigració és un fenomen molt complicat i que els països occidentals s’haurien de replantejar la política d’immigració perquè d’alguna manera s’ha de regular i controlar l’arribada d’immigrants. S’han de regular perquè sinó “no poden accedir als serveis mínims dignes per viure”. També s’ha d’anar en compte a l’hora de deportar immigrants perquè països com el Marroc són sospitosos d’incomplir els Drets Humans amb els afectats. Oller va sentenciar que per moltes balles i barreres que posin a les fronteres, els immigrants seguiran arribant.

dimarts, d’octubre 18, 2005

ERC vol substituir a Boatella

Josep Maria Boatella serà alcalde de Puig-reig fins que acabi la legislatura, però segons les cartes del tarot pot ser que no es torni a presentar de cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya. Ho va dir el Jordi Rafart en el Berenar de Ràdio Puig-reig, en la seva secció en què analitza personatges coneguts de la comarca. El vident i dissenyador del Berenar va assegurar que els republicans en aquests moments s’estan plantejant un canvi de liderat per les properes eleccions municipals. Després de tota la polèmica sobre qui ocupava l’alcaldia de Puig-reig, Rafart ha analitzat la imatge i ha vaticinat el futur de l’actual batlle del poble. ERC acabarà la legislatura governant, però segons les cartes, els regidors de Convergència i Unió miraran de posar totes les traves possibles a l’actual govern minoritari fins el 2007, quan acaba aquest mandat de Boatella.
Pel què fa la imatge de Boatella, Rafart diu que vesteix com si fos un ciutadà més del poble i amb un aire progressista.