"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dimecres, de novembre 02, 2005

Joan Bernat, altre cop candidat per Estat Català a les municipals


Joan Bernat tornarà a ser candidat en les eleccions municipals de Berga del 2007 pel partit polític Estat Català. Com a mínim això és el que indiquen les cartes del tarot del Jordi Rafart. Bernat es presentaria en el mateix partit en què va concórrer les eleccions del 2003. La primera vegada que es va presentar com a cap de llista en les municipals de Berga, va ser l'any 1999, però llavors ho va fer pel Partit de la Independència, formació fundada per Àngel Colom quan va abandonar Esquerra Republicana. Però la vinculació de Joan Bernat amb la política ve de molts anys enrera i ha passat per diversos partits de diferent ideologia: des de Alianza Popular fins a Esquerra Republicana de Catalunya.
El vident i dissenyador del programa, Jordi Rafart, també va analitzar la imatge del líder local d’Estat Català. Segons Rafart, Joan Bernat presenta una imatge rústica de poble, amb colors marrons i verds foscos, que l’han ajudat a ser més proper a la gent. Mentre comentàvem aquest aspecte en el programa, recordàvem que, tot i quedar últim en les eleccions municipals de Berga, va tenir un resultat molt digne. S’ha de tenir en compte que la seva campanya electoral es basava només en la participació del debat organitzat per Canal4TV i uns cartells poc visibles al Passeig de la Indústria. A més, a les municipals del 1999, Joan Bernat va obtenir el segon millor resultat de la història del Partit de la Independència; superant fins i tot la candidatura de Pilar Rahola per la mateixa formació en les municipals de Barcelona.

dilluns, d’octubre 31, 2005

200 pisos deshabitats al capdamunt de la vila

El conseller d’Habitatge, Salvador Milà, va anunciar la nova mesura de la Generalitat sobre els pisos buits. Segons la nova normativa els propietaris de pisos abandonats hauran de vendre’l o llogar-lo. En casos extrems en què no es compleixi la llei, el govern català no descarta en expropiar el pis. Aquest anunci divideix l’opinió pública entre els que estan conscienciats que l’especulació dels pisos ha esdevingut un problema social que cal eradicar, i els que consideren que la nova mesura afecta al normal funcionament del mercat.
En el berenar de ràdio Puig reig, vàrem parlar amb la presidenta de l’associació de veïns del Capdamunt de la vila, Roser Farràs. Ella ens va explicar que el problema a Berga és més greu perquè s’ha enganyat i estafat a moltes persones per enriquir-se. Farràs ha comptabilitzat que en el barri hi ha uns 200 pisos deshabitats. La presidenta de l’associació de veïns va anunciar en el programa que ha demanat hora a la Conselleria d’Habitatge per parlar concretament com se soluciona el problema dels pisos buits del barri vell de la capital berguedana.