"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dilluns, de desembre 26, 2005

RESUM INFORMATIU A RÀDIO PUIG-REIG


El dissabte 31 de desembre la periodista Núria Planas va conduir l'especial informatiu 2005 La cara i la creu. Un programa on es van repassar les notícies més destacades de l'any a la comarca del Berguedà, posant especial atenció a les informacions que ha generat el poble de Puig-reig. Pels qui no han pogut escoltar el programa informatiu, es tornarà a repetir en la programació de Ràdio Puig-reig el dia de reis.
El programa es titula 2005 La cara i la creu pel contrast de notícies positives i negatives que hi hagut durant l'any. L'exemple més clar ha estat la festa de la Patum: l'any passat els berguedans van viure de forma eufòrica el reconeixement que la Unesco va donar a la festa berguedana atorgant-li el Títol de Patrimoni de la Humanitat. Per altra banda Berga va viure la tristesa i la indignació durant els dies de Patum per l'assassinat de Josep Maria Isanta.
A Puig-reig, la vida política taranscorria amb normalitat fins que socialista Ramon Solà va morir, no podent ocupar l'alcaldia aquest estiu, com estipulava un pacte amb ERC. Llavors va començar la guerra entre PSC i ERC, en què CiU també va prendre partit. La tensió política va acabar amb una moció de censura.
Aquests han estat els temes principals, però l'any també hi hagut altres notícies que vam comentar. El comiat a Berga del grup de música Brams; la crispació dels veïns del Cal Marçal i de Cal Riera per les obres del desdoblament; la concessió de la Llei de Barris al Casc Antic de Berga; la esperada inauguració del Trenet Turístic de la Pobla de Lillet i més notícies.