"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

divendres, de gener 13, 2006

berguedans que tornen pel Nadal

En l’últim Berenar volíem parlar amb berguedans que viuen a fora de la comarca i que venen aquí a veure els familiars i amics durant les festes nadalenques. Vàrem conversar amb l’Eva Fornell; ella és berguedana, però des de fa anys treballa a Eivissa de professora. De moment no es planteja tornar aquí, però confessa que li encanta tornar durant les festes per veure els seus amics i familiars. Per ella Berga sempre serà casa seva i li agrada veure que tot segueix al mateix lloc quan torna. L'Eva tornarà sempre, diu, per veure com està tot plegat a la seva ciutat natal, i confessa que sempre sap què passa aquí perquè truca cada dia als seus familiars de Berga i li expliquen com va tot.

dimecres, de gener 11, 2006

El 'glamour' berguedà està passat de moda

El Jordi Rafart va analitzar el glamour berguedà. Segons el dissenyador de moda del programa el glamour berguedà el trobem en unes dates fixades del calendari local. El màxim exponent del glamour berguedà es mostra pel Sopar de les Garrofes i també el dia de l’Ascensió, quan surt el Tabal.
El Jordi va criticar el glamour que hi ha a la capital berguedana perquè és “massa carca”. Va assenyalar que sobretot entre les dones es pot veure el típic abric de pell que es portava anys enrera per les ocasions especials. El Jordi va comentar que actualment en el Sopar de les Garrofes veu els mateixos abrics que fa tretze o catorce anys. El problema d’aquest glamour, que segons Rafart no arriba ni a "retro”, ve donat perquè a Berga no se sap comprar. Els típics berguedans van a una botiga i d'allà “volen sortir amb tot preparat i si els pentinessin i maquillessin encara ho trobarien més bé”, va afirmar el Jordi. Ell creu que el motiu d’aquest glamour “carca” també es deu a l’error de comprar la roba de mudar amb la idea de que duri molts anys. El nostre dissenyador veu una lleugera millora entre els joves, tot i que creu que tampoc acaben d’estar al dia.