"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dissabte, de gener 28, 2006

Segon dia de neu intensa a Berga


Aquestes són algunes de les imatges que hem pogut veure avui a Berga. La ciutat s'ha desperteta més emblinquinada que mai. El gruix de neu acumulat al terra passava dels 20 centímetres i s'havia de caminar amb precaució. Eren poques les persones que s'atrevien a sotir amb el cotxe, tot i que la màquina llevaneu de l'Ajuntament i altres efectius netejaven continuament les carreteres de Berga.
Ara mateix, a un quart de set de la tarda, cau una aigua neu sobre la ciutat. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la cota de neu anirà pujant al llarg de la tarda de forma progressiva per sobre dels 400 metres al centre, a Lleida i als Pirineus. A la meitat est del país és possible que pugi dels 1.000 metres i les precipitacions en forma de neu "poden ser fortes". La cota de neu podrà superar els 1.500 metres demà.

divendres, de gener 27, 2006

Berga rep una nevada intensa


Berga s'ha despertat enfarinada i la neu està causant alguns problemes. La temperatura en aquests moments a la capital berguedana és de 1,7 º centígrads i la boira s’ha apoderat dels carrers i el paisatge de la ciutat. Les precipitacions en forma de neu supera les previsions dels meteoròlegs, ja que en les seves informacions indicaven que tindríem cinc centímetres de neu i a la plaça de Sant Joan hi ha set centímetres. L’Institut Guillem de Berguedà ha decidit suspendre les classes i el Consell Comarcal ha suprimit el transport escolar. La nova màquina llevaneus de l’Ajuntament de Berga ha entrat en funcionament i està obrint pas a les principals vies de la ciutat perquè els conductors hi puguin circular. Es recomana que no s’usi el cotxes si no és imprescindible i algunes de les carreteres del Berguedà és obligatori circular amb cadenes. La carretera que uneix Berga amb Sant Llorenç de Morunys està tallada, al igual que la major part de les carreteres de muntanya.
La Generalitat manté activat el pla Neucat en fase d'alerta per les nevades que des d'aquesta matinada afecten Catalunya. A hores d'ara les precipitacions en forma de neu es concentren a les comarques de les demarcacions de Girona i de Lleida, i s'allunyen de les barcelonines. A causa de les nevades, és obligatori l'ús de cadenes a moltes carreteres del país, com a la C-13 a l'altura de Sort i a la C-16 a la boca sud del túnel del Cadí. A més a més, a l'Eix Transversal està restringit el pas de vehicles pesants.
Per trobar informació actualitzada cada 15 min. sobre el temps a Berga entreu a la pàgina de l'estació meteorològica de l'Institut Guillem de Berguedà http://www.xtec.net/iesguillembergueda/edumet/estacio/profile1/butlleti.htm. A més, en aquesta pàgina podeu veure les imatges de la webcam de l'instiut, en què mostra la ciutat de Berga en directe.
També podeu veure imatges en temps real del Pedraforca amb webcam des de Saldes http://webcams.minorisa.net/saldes.jpg. A l'Alt Berguedà els problemes caustas per la neu són importants. Algunes carreteres estan tallades i en gairebé totes les vies del nord de la comarca és obligatori l'ús de les cadenes si se circula amb cotxes.