"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dilluns, de març 06, 2006

OSCARS 2006 la crònica


La pel·lícula Crash ha donat la sorpresa i li ha pres a Brokeback Mountain l'Oscar al millor film de l'any i s'ha convertit en la protagonista de la cerimònia de la 78a edició dels guardons de l'Acadèmia de Hollywood.El drama de Crash, centrat en els problemes racials en una nit a Los Angeles, ha aconseguit tres premis: millor pel·lícula, millor guió original i millor muntatge.La seva victòria ha estat acompanyada de crits de sorpresa i aplaudiments de felicitació a l'obtenir el guardó que s'esperava que fos per a Brokeback Mountain.La història d'amor entre els dos pastors també ha aconseguit tres estatuetes: millor director, per al taiwanès Ang Lee, millor guió adaptat i millor banda sonora, per a l'argentí Gustavo Santaolalla.El compositor argentí es converteix així en el primer hispà que obté un premi en aquesta categoria, en què ha desbancat el basc Alberto Iglesias, que optava a una estatueta per la banda sonora d'El jardinero fiel.

Millors actors
Els altres premis han transcorregut segons el que estava previst i Philip Seymour Hoffman s'ha emportat l'Oscar al millor actor per Truman Capote, i Reese Witherspoon, el de millor actriu pel seu treball a En la cuerda floja.King Kong ha aconseguit tres guardons en categories tècniques com so i muntatge sonor, a més dels efectes especials. Memorias de una geisha també ha obtingut tres estatuetes: a la millor direcció d'art, millor fotografia i millor vestuari.El premiat més popular també ha estat el més matiner, quan el galant de Hollywood George Clooney ha aconseguit la primera estatueta de la seva carrera al rebre l'Oscar a millor actor secundari per Syriana.

OSCARS 2006 els guanyadors


Millor pel·lícula - CRASH
Sense cap mena de dubte, ha estat la gran sorpresa d'aquesta edició dels Oscars. L'opera prima de Paul Haggis és un apassionant thriller urbà en què es barregen un grup de personatges de diferents races; des d'un policia negre amb una mare drogoaddicta, dos lladres de cotxes, el fiscal del districte i la seva irritable dona, a un veterà policia racista, un exitós director de televisió o un immigrant persa que compra una arma. En el repartiment coincideixen Sandra Bullock, Brendan Fraser, Don Cheadle, i Matt Dillon.

Millor director - ANG LEE
'Brokeback Mountain' Aquest director xinès nascut i crescut als Estats Units ha aconseguit el segon Oscar de la seva carrera amb la història de cowboys homosexuals `Brokeback Mountain´. L’any 2000 va aconseguir una estatueta per `Tigre y Dragón´, una producció pionera que va introduir les pel•lícules d'arts marcials de gran pressupost a Hollywood. Des del seu primer film, `Manos que empujan´ (1992), Ang Lee s'ha caracteritzat pel seu bon fer artístic, que també ha demostrat a `Sentido y sensibilidad´ (1995) o `Comer, beber, amar´ (1994).

Millor actor - PHILIP S. HOFFMAN
Totes les travesses el donaven com a guanyador i, finalment, Philip S. Hoffman s'ha endut l'Oscar a casa com a millor actor. Aquest secundari de luxe ha participat en una llarga llista de reconegudes pel•lícules com `Happiness´, `Magnolia´, `Nadie es perfecto´, `El talento de Mr. Ripley´, `Esencia de mujer´ o `Cold Mountain´. En una sorprenent interpretació que no deixarà indiferent a ningú, Hoffman es transforma durant els 110 minuts del film en el controvertit escriptor Truman Capote.

Millor actriu - REESE WITHERSPOON
Reese Witherspoon ha aconseguit el reconeixement professional després de guanyar l'Oscar a la millor actriu per la seva interpretació de la dona de Johny Cash en la pel·lícula `En la cuerda floja´. A més, no només va haver de donar vida a June Carter, sinó que a més va cantar, juntament amb Joaquin Phoenix, cada una de les cançons que apareixen al film. Tot un repte que finalment ha estat premiat. Malgrat haver participat en un gran nombre de pel•lícules, aquesta actriu de 29 anys era coneguda fins al moment pel seu paper a `Una rubia muy legal´.

MILLOR GUI&O ADAPTAT 'Brokeback Mountain'
MILLOR GUIÓ ORIGINAL 'Crash'