"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dimecres, de juny 21, 2006

Lina Jiménez: “El desajustos emocionals provoquen malalties”

Fa vuit anys va obrir un centre a Berga de medicina alternativa. Allà hi ofereixen tallers o classes de dansa del ventre a part de guarir malalties, sobretot amb els coneixements de la medicina xinesa.
–La medicina alternativa ofereix més avantatges envers la medicina científica?
–No cal que estiguin renyides, crec que es poden complementar. Per exemple, jo no tinc capacitat per tenir un laboratori al meu centre per fer anàlisis, tot saber-ne fer, i necessito el complement de la medicina científica. Però un dels principals avantatges és que la medicina alternativa no té efectes secundaris. Nosaltres creiem que no hi ha malalties, sinó malalts.
–Què vol dir això?
–Aquí ja entrem en el camp emotiu. El camp emocional està molt tocat i com a conseqüència hi ha un desajustament en el camp energètic, i això es tradueix en alguna malaltia, com un mal d’estomac o un refredat. És buscar la causa i no quedar-se només amb el símptoma, perquè si no se soluciona la causa el desajustament sortirà per una altra banda.
–Hi ha més recuperacions amb la medicina alternativa si la comparem amb la científica?
–Un 96 per cent dels pacients es recuperen. La resta els interessa està malalts perquè necessiten ser el centre d'atenció.
–La gent confia cada cop més en la medicina alternativa?
–La gent ve cada cop més perquè li ha funcionat i aconsellen a altres persones a provar-ho.
–Què recomanaries per gaudir d’una bona salut?
–D’entrada una bona alimentació, els dolços i el Macdonald ha d’anar a fora. Per la banda emotiva de la persona recomano que davant d’una adversitat es pot acceptar la realitat o no, si t’afecta i tens un desaquilibri acabarà derivant en una malaltia.