"Els periodistes intentem ser els primers testimonis imparcials de la història" -Robert Fisk-

dimecres, de juny 28, 2006

Mercè Sabata: "Ara sóc més sensible a altres formes de pensar"



Fa dos anys se’n va anar amb la beca erasmus a estudiar a Àustria durant un curs. Aquesta beca es va crear perquè els estudiants universitaris tinguessin l’oportunitat d’estudiar part de la carrera a qualsevol país de la Unió Europea.

–Anar a viure a un altre país l’ha fet créixer com a persona?
–Sí, ara sóc més sensible a altres formes de pensar.
–Tothom es queixa que la beca erasmus és poc quantiosa.
–Amb la beca no tens ni per començar. Es necessiten diners i s’ha d’estalviar, treballar i t’han d’ajudar. A més, jo vaig demanar un crèdit per estudiants.
–Costa seguir les classes en un altre idioma?
–A Àustria es parla l’austríac, és com un dialecte de l’alemany, però fèiem les classes en anglès. Em va costar durant la primera setmana perquè anava atabalada, però era una alumna més i havia de fer les proves i les exposicions orals en anglès.
–Així sí, s’ha tenir nivell en l’idioma en què es fan les classes.
–Si es fan poques assignatures no cal un nivell tant alt. Jo vaig fer vuit assignatures de la meva carrera i sí, necessitava un nivell més elevat per no perdre’m en les explicacions del professor.
–Sembla que hi ha molta festa entre els erasmus.
–Hi ha molta gresca. S’ha de trobar l’equilibri entre la festa i la vida acadèmica. Tot i que sortir de festa quan ets erasmus és diferent de quan se surt aquí. Jo sortia amb gent que procedien de països molt diversos i cadascú explicava com era la vida al seu lloc d’origen.
–Les beques erasmus es van crear per fomentar el sentiment d’identitat amb Europa. Se sent més europea?
–Sí, i estic completament a favor dels intercanvis d’estudiants.